Wat is BIM

BIM is een proces voor het combineren van informatie en technologie.


BIM staat nu voornamelijk bekend door het creëren van een digitale weergave van een te bouwen project. 

/BIM

In een wereld waar je nagenoeg alle informatie kan vinden die je nodig heb, vindt je nog vooral veel informatie die je NIET  nodig heb.

/BIM

BIM zorgt er voor dat je de juiste informatie kan inzien wanneer je het nodig heb.

/BIM

Door het gebruik van BIM kan je alle informatie vanuit verschillen bronnen (bestandtype, bouwpartners, regelgeving etc. ) combineren in een bestandsformaat.

 

/BIM


De open standaard die gebruikt wordt voor BIM is IFC (Industry Foundation Classes).
Waar je voorheen informatie kan vinden in verschillende formaten (Word, pdf, Excel, DWG etc.) kan je dit nu d.m.v. 1 bestandformaat gegevens uitwisselen.

/BIM

Wanneer er bijvoorbeeld een materiaalstaat gewenst is van alle leidingen en hulpstukken kan dit uit de IFC worden gehaald en in een door jou gewenst bestandformaat worden gezet.

/BIM

Wat is BIM in het kort:
Het project wordt tweemaal gebouwd: Eerst Digitaal en daarna in de werkelijkheid.

/BIM

Een kort verhelderend animatiefilmpje over de werking van BIM.

Wat is BIM? - Sky is the Limit

 

Building 
Omdat de B staat voor building is al snel de associatie gelegd dat het om èèn gebouw gaat.
Echter wordt er hierin gerefereerd naar het woord build (bouwen).

Dit komt ook beter tot zijn recht aangezien BIM niet alleen toegepast wordt op gebouwen, maar ook op infrastructuur, civiele techniek en het inrichting van landschap.

/BIM

Information
De I staat voor de informatie die tijdens het (bouw) proces nodig is, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Tekeningen, productinformatie, voortgang, kosten en veiligheidsvoorschriften.

/BIM

Model
Een model is een visuele weergave van een (bouw)project en hier wordt voor en tijdens de bouw informatie aan toegevoegd waar dit relevant bevonden is.

/BIM

 

terug naar boven

Klanten aan het woord

Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van ITR Nederland. Processen zijn helder en afspraken worden nagekomen. Al met al een betrouwbare partner om mee te werken.
Robin de Haan - Bonarius Techniek B.V.
Wij ervaren de samenwerking met ITR Nederland als zeer prettig. Er wordt goed meegedacht in het gehele proces. Afspraken en deadlines worden nagekomen.
Rene Pepping - Dibo Installatietechniek
Wij Lenting Techniek zijn zeer te spreken over de samenwerking met ITR Nederland. ITR Nederland levert vakkundig werk af, heeft kennis van zaken en communiceert zeer prettig.
Erik Rijpkema - Lenting Techniek
Twee jaar geleden was het eerste contact met ITR Nederland, direct een goed gevoel! De helft van 87 woningen is inmiddels opgeleverd en is dit gevoel is niet veranderd. Nog veel belangrijker ze hebben waargemaakt wat is beloofd. Een vooruit strevende partner, die zelfs na afronding meedenkt hoe een volgende project naar een nog hoger niveau getild kan worden.
Robert-Jan Kasbergen - ABM Installatietechniek
Hele fijne samenwerking waarin snel geschakeld werd met veel kennis van zowel installatietechniek als het bouwproces. Alle afspraken worden nagekomen waardoor wij al het benodigde tekenwerk tijdig binnen hadden om het project te kunnen starten.
Jimmy Blankendaal - INCO Totaalinstallateur

Vragen

Wij beantwoorden graag uw vragen over onze diensten. Vul het contactformulier hier naast in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment